Njiheni gjeneralin shqiptar që mposhti Evropën

Në se kanë një vlerë të madhe shqiptarët në histori është fakti se ata kanë qenë trima dhe luftëtarë të paepur. Dhe këtë fakt e dëshmojnë të gjitha faktet historike. Trimëria e shqiptarëve ka qenë me famë në gjithë Evropën. Dhe kjo ka ndodhur që nga koha e Ilirisë për t’u ngritur në pedestal në Mesjetë ku strategët shqiptarë ishin në ballë të betejave e luftrave evropiane. Një prej luftëtarëve më të mëdhenj shqiptar ka qenë dhe Mërkur Bue Shpata. Për të është folur pak në Shqipëri por kronikat veneciane e përmendin si një ndër komandantët më të mëdhenj shqiptar të shekullit XV. // Gazertainfopress//

Klikoni linkun per me teper