Arkeologët zbulojnë një vazo 800 vjeçare… Ajo që u gjet brenda saj do ju shokojë

Në vitin 2008 në rezervatin kombëtar të Menomines, në Uiskonsin arkeologët bënë një zbulim të vogël, por mjaft mahnitës, një vazo të vogël balte. Edhe pse në pamje të parë nuk la ndonjë përshtypje, ky objekt i vogël i poçarisë datonte rreth 800 vjet më parë.


Diçka që ndryshoi mënyrën se si ne e shihnim zhdukjen, ruajtjen dhe konservimin e ushqimit. Po çfarë kishte në brendësi të vazos… ?Nuk mund të mendohej që kjo vazo e vogël balte e groposur 800 vjet më parë të mund të ishte e rëndësishme edhe sot, por ja që qenka tillë.
Kliko Linkun poshte per te lexuar te plote

 

 

 

 

 

 

 

Link